Γιατί να χρησιμοποιήσεις λάστιχα αντίστασης στην προπόνηση σου!

Λάστιχα αντίστασης ή Gym Bands, Gym Tubes, Loop Bands κ.τ.λ, είναι όροι που αναφέρονται σε κάθε ελαστικό σωλήνα ή ελαστική ζώνη που χρησιμοποιείται για τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Η προπόνηση με λάστιχα είναι μια νέα προσέγγιση στην γυμναστική. Παλαιότερα τα λάστιχα χρησιμοποιούνται περισσότερο  από ασκούμενους που ήταν στη φάση της αποκατάστασης ύστερα από έναν τραυματισμό είτε βοηθητικά κατά τη διάρκεια της προπόνησης και περισσότερο από γυναίκες.
Πλέον όμως με την πάροδο του χρόνου η γυμναστική έχει εξελιχθεί, το ίδιο και οι γυμναστές οι οποίοι έχουν περισσότερη γνώση σχετικά με το που βοηθάει μια άσκηση καθώς και τις ενδείξεις και αντενδείξεις της. Η άσκηση με λάστιχα αποτελεί μέθοδο προπόνησης με αντίσταση η οποία συμβάλλει στην αύξηση του εύρους κινητικότητας, στην ενδυνάμωση και στην αποκατάσταση.

Γιατί όμως να χρησιμοποιήσεις ένα λάστιχο αντίστασης στην προπόνηση σου έναντι κάποιου άλλου εξοπλισμού ; 
1. Με το λάστιχο μπορείς να προπονηθείς οπουδήποτε .Τα λάστιχα είναι τόσο μικρά και ελαφριά που μπαίνουν ακόμα και στην τσάντα σου. Είναι ευέλικτα και μαλακά και έτσι μπορείς να τα πάρεις μαζί σου ακόμα και στις διακοπές ή σε ένα επαγγελματικό ταξίδι ώστε να μη χάσεις την προπόνηση σου.
2. Μπορείς να βελτιώσεις τη σωματική σου απόδοση με ελάχιστο κόστος. Τα λάστιχα είναι φθηνά σε σχέση με αλτήρες διαφορετικού βάρους (ένας άλλος εξοπλισμός αντίστασης) και είναι εύκολο να τα προμηθευτείς από οποιοδήποτε κατάστημα με αθλητικά ειδη. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την ποιότητα και την αντίσταση του λάστιχου, όμως αν σκεφτείς ότι με ένα λάστιχο μπορείς να έχεις την πιο αποτελεσματική μορφή αντίστασης το κόστος είναι αμελητέο.

3. Αποτελούν προπόνηση αντίστασης η οποία δεν ενέχει κίνδυνο τραυματισμού. Η προοδευτική αντίσταση είναι το μυστικό για την ασφάλεια των μυϊκών ομάδων αλλά και των συνδέσμων από τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν απότομες κινήσεις κατά τη διάρκεια προπόνησης με ένα λάστιχο, εξαιτίας της προοδευτικότητας της αντίστασης και έτσι αποφεύγονται οι απότομες πιέσεις και τάσεις στις αρθρώσεις και τους μυς.

4.Με τα λάστιχα μπορείς να βελτιώσεις:
• την ευκαμψία 
• την ευλυγισία 
• τη δύναμη 
• την αντοχή 
• την ισορροπία 
• τον συντονισμό 
• την ταχύτητα 
• την ιδιοδεκτικότητα 

5. Σου παρέχουν ατελείωτη ποικιλία ασκήσεων. Η ευελιξία που σου προσφέρει το λάστιχο αντίστασης,  σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τις δικές σου ασκήσεις, με βάση τις ανάγκες του σώματος σου. Επιπλέον αυτή η ευελιξία σου επιτρέπει να αλλάξεις την κατεύθυνση έτσι ώστε να μεταβάλλεις την αίσθηση της άσκησης.

6. Σου δίνεται η δυνατότητα να γυμνάσεις ταυτόχρονα δυο ή περισσότερες μυϊκές ομάδες ανεβάζοντας το επίπεδο δυσκολίας της προπόνησης και κάνοντας πιο αποτελεσματική άσκηση. Για παράδειγμα μπορείς να συνδυάσεις μια άσκηση ωμών χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο και ταυτόχρονα καθίσματα στον κάτω κορμό.

7. Είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Οι διαφορετικές αντιστάσεις των λάστιχων (εξαρτάται από το χρώμα τους) στοχεύουν και σε διαφορετικό επίπεδο δύναμης και αντοχής. Ένας αρχάριος ασκούμενος θα ξεκινήσει χρησιμοποιώντας ένα μαλακό λάστιχο και προοδευτικά θα πάει σε πιο σκληρή αντίσταση.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.