Sanctband

"Λάστιχα Αντίστασης", "Σωλήνες Αντίστασης" ή "Ζώνες Αντίστασης" είναι ένας γενικός όρος για κάθε ελαστικό σωλήνα ή ζώνη (μπάντα, λεπτή ταινία) που χρησιμοποιείται για τις ασκήσεις ενδυνάμωσης (π.χ. ασκήσεις αντίστασης), δηλαδή τις ασκήσεις που εφαρμόζεται στο σώμα μια δύναμη αντίστασης η οποία είναι μεγαλύτερη από την κανονική. Αυτή η δύναμη μπορεί να παρέχεται κάνοντας χρήση μηχανημάτων, αλτήρων και άλλων παρεμφερή βαρών (kettlebells κ.α.) ή ελαστικών αντίστασης. Το σώμα δεν μπορεί να καταλάβει διαφορές στις ασκήσεις ενδυνάμωσης που γίνονται κάνοντας χρήση οργάνων, μεταλλικών βαρών ή ελαστικών αντίστασης. Οι μύες θα εξακολουθούν θα δυναμώνουν σε όλες τις περιπτώσεις.

Η Sanctband είναι Μαλαισιανή εταιρεία και έχει στην ιδιοκτησία της ένα από τα τρία (3) εργοστάσια στην Μαλαισία που παράγουν λάστιχα και ιμάντες από φυσικό Μαλαισιανό Latex. Έχει αναπτύξει δικές της μεθόδους παραγωγής που επιλύουν τα αρνητικά σημεία του φυσικού Latex και βελτιώνουν την απόδοση.

Τα λάστιχα αλλά και οι ιμάντες είναι κατασκευασμένοι από φυσικό Latex. Η καλύτερη ποιότητα φυσικού Latex, είναι το Καουτσούκ που βγαίνει από τα δένδρα της Μαλαισίας (rubber tree). Τα χαρακτηριστικά του φυσικού Latex που συναντάμε συνήθως στην αγορά είναι:

 Μεγάλη επιμήκυνση (μέχρι και 5 φορές).

 Διάρκεια ζωής (αυξημένη 10-20% περισσότερο από τα Latex free).

 Όχι απόλυτη γραμμικότητα της αντίστασης.

 Τo γαλακτώδες υγρό του φυσικού λάστιχου δημιουργεί αλλεργίες εξ αίτιας των πρωτεϊνών που περιέρχονται σε αυτό.

 Χρειάζεται να πουδραριστεί για να μην έχει την αίσθηση της κόλλας

Πόσο καιρό μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια ζώνη αντίστασης;

Οι ζώνες αντίστασης της Sanctband είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας καουτσούκ, όμως δεν παύει να είναι ένα ελαστικό. Αν προσεχθεί (δεν χρησιμοποιηθεί σε τραχείς επιφάνειες, δεν τεντώσει πάνω από το μέγιστο μήκος, δεν εκτίθεται στον ήλιο κ.λπ.) η ζωή μπορεί να διαρκέσει από 3 μήνες έως και 1 χρόνο, υπό κανονικές συνθήκες (οικιακής χρήσης/άτομο).

Χαρακτηριστικά Sanctband

Χωρίς πούδρα:

Τα προϊόντα της Sanctband έχουν εξαλείψει την ανάγκη για χρήση πούδρας.

Χαμηλή Πρωτεΐνη:

Ελαχιστοποίηση των αλλεργικών παθήσεων με την απομάκρυνση των πρωτεϊνών από το γαλακτώδες καουτσούκ.

Διάρκεια ζωής

Υλικά ανθεκτικά στις επαναλήψεις που βελτιώνουν 10% της διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Αποτελεσματικότητα:

Εξασφαλίζουν την γραμμικότητα της αντίστασης κατά την επιμήκυνση του ελαστικού.

Ασφάλεια:

Διατηρούν τις ιδιότητές τους δίχως θραύση ακόμα και με 500% επιμήκυνση.

Φιλικά στο Περιβάλλον

Τα προϊόντα της Sanctband κατασκευάζονται με μεθόδους φιλικούς στο περιβάλλον, από καθαρή ενέργεια, μικρής κατανάλωσης και μειωμένου όγκου αποβλήτων.

Γιατί θα πρέπει να δοκιμάσετε τα λάστιχα της Sanctband:

Φορητότητα - ευκολία στην μετακίνηση Ο εξαιρετικά μικρός τους όγκος, σε συνδυασμό με το ελάχιστο βάρος τους, καθιστά την μεταφορά εφικτή από οποιαδήποτε αποσκευή, ακόμα και μέσω της τσάντας που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

● Ομαλότητα Η προοδευτική αύξηση αντίστασης κατά την ένταση των ασκήσεων προσφέρει ομαλότητα στο σώμα, ειδικότερα στις αρθρώσεις

● Αύξηση της ισορροπίας και της ικανότητας συντονισμού του σώματος Επειδή υπάρχει αρκετή ένταση κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, το σώμα πρέπει να είναι σταθεροποιημένο. Η εκτέλεση ασκήσεων με λάστιχα γυμναστικής απαιτεί υψηλές ικανότητες συντονισμού (με την άσκηση και την ισορροπία του σώματος), κάτι που επί τις ουσίας γυμνάζει επιπλέων μύες και είναι πολύ διασκεδαστικό!

● Ποικιλία Η δυνατότητα να μεταβάλλεται συνεχώς η ένταση για να γίνει η εκγύμναση περισσότερο ή λιγότερο δυναμική δίχως παύσεις σε συνδυασμό με την εκτέλεση πολύπλοκων ασκήσεων, που δεν μπορούν να γίνουν εύκολα (ή και καθόλου) με χρήση μηχανών ή ελεύθερων βαρών, κάνει τα exercise bands τη μοναδική λύση για αυτές τις απαιτήσεις.

● Κόστος Κανένας άλλος εξοπλισμός για ασκήσεις ενδυνάμωσης δεν προσφέρετε σε ελκυστικότερες τιμές. Ακόμα και αν επιλεγούν 2, 3 ή και 4 λάστιχα με διαφορετικά επίπεδα αντίστασης, το συνολικό κόστος είναι πολύ μικρότερο από οποιονδήποτε άλλο προϊόν

● Ιδανικά για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης Ο τρόπος που χρησιμοποιούνται τα καθιστά ιδανικά τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από βασικές κινήσεις μέχρι την προσθήκη έντασης σε εξειδικευμένες ασκήσεις.

Γραφήματα Αντίστασης

Επιμήκυνση

Επιμήκυνση από 100% σε 200% υποδηλώνει την αντίσταση που παρέχετε από το ελαστικό όταν τεντώνει από 2 σε 3 φορές περισσότερο (έχει γίνει διπλάσιο ή τριπλάσιο) του αρχικού του μεγέθους. Για παράδειγμα, αν μια ζώνη αντίστασης έχει μήκος 1 μέτρο, όταν επεκταθεί στα 2 μέτρα τότε το έχετε κάνει διπλάσιο (100% πάνω) του κανονικού μήκους ηρεμίας.

Σημείωση: Η δύναμη αντίστασης εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε μήκος της ζώνης και αν τεντωθεί, όχι μόνο σε ολόκληρο το μήκος. Εάν δηλαδή ένα τμήμα 40cm τεντωθεί έως το 1,2m, τότε έχει γίνει τριπλάσιο (τεντώθηκε 200%) του μήκους ηρεμίας του.

Γράγημα αντίστασης Exercise Band
Γράγημα αντίστασης Exercise Band
Γράγημα αντίστασης Exercise Band
Γράγημα αντίστασης Exercise Band
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.