Γιατί να χρησιμοποιήσεις μια μπάλα γυμναστικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Με ρωτάτε συνεχώς ποιο είναι το αξεσουάρ γυμναστικής που δεν θα πρέπει να λείπει από το σπίτι σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Χωρίς σκέψη, η απάντηση είναι μια AMILA GYMBALL!
Για εμένα προσωπικά είναι must have εξοπλισμός που βοηθά όχι μόνο κατά την εγκυμοσύνη αλλά και στον τοκετό. 

Πριν αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους η GYMBALL αποτελεί σημαντικό εργαλείο άσκησης, να σας τονίσω πως πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε είδος γυμναστικής θα πρέπει να έχετε την άδεια του γυναικολόγου σας.

Η μπάλα γυμναστικής GYMBALL είναι ένα αξεσουάρ που μπορεί να σας φανεί περισσότερο χρήσιμο από ότι φαντάζεστε.   
Καταφέρνει να σου δώσει δύναμη και σταθερότητα και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ακόμα και στον τοκετό αφού βοηθάει στο να χαλαρώσουν οι μύες της λεκάνης και να κατέβει το μωρό! 

Υπάρχουν ασκήσεις με GYMBALL οι οποίες ενισχύουν την κινητικότητα της λεκάνης. Με αυτόν τον τρόπο η εγκυμονούσα μαθαίνει όχι μόνο να χαλαρώνει τους μυς της πυέλου αλλά και να τους ενεργοποιεί οπότε αυτό είναι απαραίτητο όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Πλάγια προβολή πάνω στην μπάλα για ενδυνάμωση των γλουτών έτσι ώστε να αποφύγουμε πιθανούς πόνους στην περιοχή της λεκάνης και των ισχίων.

Η χρήση μπάλας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά επίσης, στην αποβολή του στρες και της πίεσης ειδικότερα στην περιοχή της πυέλου και της μέσης.

Θέση μωρού με τη χρήση της μπάλας
Μια από τις πιο βοηθητικές ασκήσεις για την εγκυμοσύνη όπου βοηθάει στο να χαλαρώσουν οι μυς της λεκάνης και είναι μια άσκηση που προετοιμάζει το σώμα για τον τοκετό.

Η γυμναστική πάνω στη μπάλα είναι ένας τέλειος τρόπος να εκπαιδευτεί η εγκυμονούσα στην σωστή τεχνική της αναπνοής, την οποία θα χρησιμοποιήσει και αργότερα στον τοκετό. Φυσικά η εκμάθηση της σωστής αναπνοής δεν συνεισφέρει μόνο στον τοκετό αλλά και στην αποφόρτιση της εγκύου από την πίεση και τον άγχος για την επικείμενη γέννηση του μωρού και όλη αυτήν την εμπειρία. Επιπλέον οι σωστές ανάσες σε συνδυασμό με κάποιες ασκήσεις στη μπάλα είναι το τέλειο διάλειμμα για τη γυναίκα μετά τον ερχομό του μωρού στο σπίτι όπου η καθημερινότητα γίνεται σχετικά πιο δύσκολη και απαιτητική! 

Η χαλάρωση πάνω στη μπάλα απελευθερώνει ενδορφίνες οι οποίες βοηθούν στην ποιότητα του ύπνου η οποία διαταράσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ειδικότερα μετά τον 4-5 μήνα 

Μην ξεχνάτε: Το μέγεθος της μπάλας είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε κατα την επιλογή της. Είναι πολύ βασικό όταν κάθεστε πάνω στη μπάλα τα γόνατα να είναι στο ύψος των ισχίων σου.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.