Οφέλη από τη χρήση AMILA Foam Roller και τι χρειάζεται να προσέξεις!

Αν δεν το έχεις συμπεριλάβει στα αξεσουάρ προπόνησής σου, ήρθε η ώρα!

Αρκετά συχνά παρατηρούμε αθλητές, φυσιοθεραπευτές και ασκούμενους στα γυμναστήρια να χρησιμοποιούν τους αφρώδεις κυλίνδρους (Foam Roller) για ζέσταμα και αποθεραπεία. Το Foam Rolling στοχεύει με επιτυχία στο βαθύ μασάζ των ιστών, δηλαδή στη μυοπεριτονιακή απελευθέρωση όπως ευρέως ονομάζεται, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε τον φυσιοθεραπευτή ή τους χώρους μασάζ.

Σκοπός του είναι η χαλάρωση και η ανακούφιση της έντασης των μυών. Στην αρχή αισθανόμαστε όλοι άβολα καθώς το χρησιμοποιούμε σε ευαίσθητα και ‘’κουρασμένα’’ σημεία, αλλά η σωστή χρήση του συγκεκριμένου αξεσουάρ βοηθάει στην αποκατάσταση, στο εύρος της κίνησης και αυξάνει την ροή του αίματος στους μύες.

6 Βασικοί λόγοι που καθιστούν το Foam Roller απαραίτητο

  • Ανακούφιση μυϊκού πόνου
    Χρησιμοποίησε το Roller και μια μπάλα μασάζ για 15-20 λεπτά αμέσως μετά την προπόνησή σου στα σημεία που εκγύμνασες για να μειώσεις τον μυϊκό πόνο.
  • Βελτιώνει το εύρος κίνησης
    Οι καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να επηρεαστούν από την κακή στάση σώματος, μυϊκές ανισορροπίες, περιορισμένη κίνηση και πόνους. Συνδύασε στατικές διατάσεις με ασκήσεις με Foam Roller από την Amila για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Αφαίρεση γαλακτικού οξέος για την άμεση αποκατάσταση.
    Χρησιμοποίησε τα Amila Foam Roller και μπάλες μασάζ για 15-20 λεπτά εκτελώντας κάθε κίνηση για 60-90 δευτερόλεπτα.
  • Μείωση πόνων στην πλάτη
    Η εκτέλεση αυτομυοπεριτονιακής απελευθέρωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και για πόνους στη πλάτη. Σημαντικό να αναφερθεί η σωστή χρήση, καθώς υπάρχει περίπτωση τραυματισμού. Τοποθέτησε το AMILA Foam Roller κατακόρυφα σε ευθειασμό με την σπονδυλική στήλη και κύλησε αργά τον κύλινδρο από την μία πλευρά στην άλλη. Ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα μπαλάκια μασάζ για τους κόμπους.
  • Καλύτερο ζέσταμα
    Το ζέσταμα με χρήση αφρώδη κυλίνδρου δημιουργεί θερμότητα στους μύες, στους τένοντες, στη περιτονία και στους συνδετικούς ιστούς. Οι ζεστοί ιστοί είναι πιο εύκαμπτοι και λιγότερο πιθανό να τραυματιστούν.
  • Βελτίωση στάση σώματος
    Η λανθασμένη στάση σώματος μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, όπως η λάθος θέση στο γραφείο. Συναντούμε περιπτώσεις όπου ως αποτέλεσμα της λάθος στάσης σώματος έχουμε πόνους στη μέση και αυχένα. Με τη χρήση προϊόντων Roller οι σφιχτοί μύες σε στήθος, πλάτη και πόδια ανακουφίζονται!

Λάθη που πρέπει να αποφύγεις

  • Τραυματισμένη περιοχή
    Η μυοπεριτονιακή απελευθέρωση στην περιοχή που πονάμε μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη φλεγμονή και ένταση στους μύες και στη περιτονία.
  • Γρήγορη κίνηση
    Η γρήγορη κύλιση δεν επιτυγχάνει την χαλάρωση των μυών. Σου προτείνουμε να ασκείς σταθερή πίεση στο σημείο όπου αισθάνεσαι τα ευαίσθητα σημεία (κόμπους). Κράτα τη θέση σου από 30 δευτερόλεπτα έως και 2 λεπτά, χρησιμοποιώντας σωστά τις αναπνοές σου για να χαλαρώσουν οι μύες σου. Εκτέλεσε 3 κύκλους.
  • Δεν αφιερώνω πολύ ώρα σε ένα σημείο
    Η εκτεταμένη χρήση προϊόντων, όπως τα μπαλάκια μασάζ και οι κύλινδροι, μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή του ιστού και να δημιουργήσουν μώλωπες.
  • Λάθος στάση σώματος.
    Είναι απαραίτητο να τοποθετείς σωστά το σώμα σου πάνω στον κύλινδρο, καθώς η υπερβολική ένταση σε περιοχές που θέλεις να δουλέψεις μπορεί να προκαλέσει περισσότερο πόνο και τραυματισμό του μυ.

Πώς επιλέγω το σωστό Foam Roller;

Τα Foam Roller - κύλινδροι αφρού που διατίθενται στην αγορά έχουν διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Ενδέχεται να χρειαστεί να δοκιμάσεις διάφορους μέχρι να βρεις αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Πάντα να ξεκινάς με κύλινδρο αφρού που σε κάνει να νιώθεις άνετα κατά τη χρήση του.

Τύποι Foam Roller

  • Λείος κύλινδρος
    Ομοιόμορφη μορφή, χωρίς μεγάλη ένταση· πιο οικονομικοί. 
  • Κύλινδρος με ραγάδες-ραβδώσεις
    Μεγαλύτερη ένταση καθώς δουλεύουν βαθύτερα τους μύες.
  • Foam Stick για πόδια και σημεία πλάτης
    Φτιαγμένο με επιφάνεια από αντιολισθητικές κουκίδες, αυξάνοντας το grip και προσφέροντας ακόμα καλύτερο έλεγχο.
  • Μπάλα μασάζ
    Χρησιμοποιείται για στοχευμένα σημεία όπως το πέλμα, το ισχίο και ο ώμος.

Ξεκίνα την χρήση του Foam Roller και δεν θα σε απογοητεύσει!

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.