Το στρώμα γυμναστικής αποτελεί ίσως το πιο απλό αξεσουάρ γυμναστικής που μπορεί να πάρει κάποιος. Ο σκοπός του είναι η πραγματοποίηση ασκήσεων επάνω σε αυτό, με ασφάλεια για αποφυγή τραυματισμών, για πρόσθετη αντιολισθητικότητα και στήριξη, και την προστασία από την σκληρότητα του εδάφους. Η επιλογή όμως του σωστού στρώματος μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πονοκέφαλο, καθώς δεν είναι όλα τα στρώματα ιδανικά για όλες τις μεθόδους γυμναστικής.

Είδη στρωμάτων AMILA

Τα στρώματα της AMILA διαχωρίζονται κυρίως ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους και το υλικό της επιφάνειας επαφής τους με το σώμα του αθλούμενου. Έτσι, στην αγορά ειδών Fitness, υπάρχουν στρώματα TPE, PU, NBR, και EVA.

Τα AMILA PVC mats αποτελούν την πιο οικονομική και διαδεδομένη επιλογή των χρηστών.

Είναι κατάλληλα κυρίως για Yoga, καθώς προσφέρουν ικανοποιητική αντιολισθητικότητα, ενώ είναι στα όρια του πάχους που χρειάζεται για τις ασκήσεις (2mm μέχρι 6mm). Η φιλοσοφία της Yoga είναι να έρθει πιο κοντά ο ασκούμενος με την μητέρα γη, για αυτό και τα στρώματα αυτά πρέπει να είναι σχετικά λεπτά.

Τα AMILA PVC mats είναι ελαφριά, μεταφέρονται πολύ εύκολα και είναι διαθέσιμα σε πάχος 4 και 6mm καθώς και σε διάφορα χρώματα.

Τα TPE στρώματα είναι τα οικολογικά-φιλικά προς το περιβάλλον στρωματα γυμναστικής καθώς είναι κατασκευασμένα από αφρώδη, μη τοξικά, βιοδιασπώμενα ελαστομερή θερμοπλαστικά. Το υλικό TPE διακρίνεται επίσης για την υψηλή αντιολισθητικότητα που προσφέρει και την όμορφη αίσθηση στην αφή.

Τα TPE στρώματα της AMILA μπορούν να σας συνοδεύσουν σε κάθε σας προπόνηση Yoga ή Pilates καθώς διατίθενται με εύχρηστο κορδόνι μεταφοράς.

Η AMILA  διαθέτει στη γκάμα της, στρώματα TPE με διάφορες επιφάνειες και πάχη , που υπόσχονται να καλύψουν τις ανάγκες κάθε αθλούμενου. 

TPE με επιφάνεια TPE

Η AMILA διαθέτει στη γκάμα στρωμάτων της στρώματα TPE με επιφάνεια TPE σε πάχη 4,6 και 8mm.

Η επιφάνεια TPE προσφέρει υψηλή αντιολισθητικότητα στην επαφή με το σώμα και ωραία μαλακή αίσθηση.

TPE με επιφάνεια Cork (Φελλός)

Στρώματα TPE με επιφάνεια Cork (Φελλος)  σε πάχη 4 και 6mm.

Τα στρώματα αυτά σε φέρνουν πιο κοντά στη φύση απο κάθε άλλο στρώμα. Η επιφάνεια επαφής απο φυσικό φελλό προσφέρει αρκετά καλή αντιολισθητικότητα σε συνδυασμό με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του φελλού  καθιστούν τα Cork στρώματα μια κορυφαία επιλογη.

TPE με επιφάνεια Sueded Microfiber

Το premium στρώμα της AMILA με επιφάνεια Sueded Microfiber έχει πάχος 6mm.

Η επιφάνεια από Sueded Microfiber προσφέρει μια απίστευτα μαλακή αίσθηση ενώ δεν υστερεί σε πρόσφυση ειδικά αν το βρέξετε ελαφρά με ένα νωπό πανί.

TPE με επιφάνεια από φυσικό λάστιχο

Η πρόταση της AMILA που θα ικανοποιήσει τους ασκούμενους που πραγματοποιούν πιο δυναμική προπόνηση, χάρη στην υψηλή προστασία που παρέχει το φυσικό λάστιχο.

Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την απίστευτη πρόσφηση και τη μεγάλη διάρκεια ζωής, καθιστούν το συγκεκριμένο στρώμα το ιδανικό αξεσουάρ για τη δυναμική προπόνηση.

Τα στρώματα με επιφάνεια PU είναι κατασκευασμένα απο φυσικό λάστιχο και αποτελούν την κορυφαία επιλογή για προπόνηση Yoga και Pilates. H επιφάνεια απο λάστιχο που έρχεται σε επαφή με το πάτωμα καθώς και επίστρωση PU που έρχεται σε επαφή με το σώμα του ασκούμενου, προσφέρουν υψηλότατη αντιλοισθητικότητα ακόμα και κατά την πραγματοποίηση δύσκολων και έντονων ασκήσεων.

Αν και το βάρος τους δεν έιναι ιδιαίτερα μικρό, αποτελούν την κορυφαία επιλογή για αυτούς που θέλουν υψηλή απόδοση στην δυναμική τους προπόνηση

Τα στρώματα NBR είναι κατασκευασμένα από ένα είδος φυσικού καουτσούκ που μοιάζει με latex. Συνήθως είναι παχύτερα των 8mm, έτσι τα NBR στρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για ασκήσεις εδάφους.

Το υλικό NBR προσφέρει υψηλή προστασία σε σχέση με άλλα υλικά και μπορέι να διπλωθεί καθιστώντας εύκολη τη μεταφορά του.

Η ποιότητα του NBR στρώματος εξαρτάται απο την πυκνότητα του και το ποσοστό φυσικού καουτσούκ που περιέχει. Η AMILA διαθέτει τις κορυφαίες πυκνότητες στρωμάτων σε πάχη 10, 12 και 15mm και σε ποικιλία διαστάσεων και χρωμάτων τα οποία κατασκευάζονται σε εργοτάσια με μεγάλη γνώση και εμπειρία, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ασκούμενου προσφέροντας του υψηλου επιπέδου ποιότητα και μοναδική αντοχή στο χρόνο.

Τα EVA στρώματα είναι υψηλής πυκνότητας και θεωρούνται η τελευταία εξέλιξή στην αγορά των στρωμάτων. Στοχεύουν κυρίως σε αυτούς που εκτελούν ασκήσεις εδάφους και δυναμικές προπονήσεις.

Το EVA (Ethylene – Vinyl – Acetate) είναι ένα υλικό από αυτά που αποκαλούνται “Foam Rubber” για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται αρκετά σε προστατευτικά εκεί που χρειάζεται μαξιλάρι για να αποσβένει την κρούση. Έτσι και σαν στρώμα γυμναστικής προσφέρει κορυφαία προστασία στον αθλούμενο. Τα EVA στρώματα έχουν εξαιρετική αντοχή στο χρόνο, προσφέρουν κορυφάια προστασία και έχουν μικρό βάρος.

Μπορείτε να βρείτε τα EVA στρώματα απο την AMILA με πλάτος 60cm και 3 διαφορετικά μήκη, 100, 120 και 140cm καθώς και σε διάφορα χρώματα

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.