Μπάλα Basket Mikasa BQ1000 No. 7 FIBA...
Μπάλα Basket Mikasa BQ1000 No. 7 FIBA Approved
Drag image to spin
360

Μπάλα Basket Mikasa BQ1000 No. 7 FIBA Approved

41841
Προϊόν σε απόθεμα
54,50 €
  • Μέγεθος 7
  • FIBA Approved Ναι
  • Χρήση (Έξω/Μέσα) Μέσα
  • Βάρος (gr) 567-650
  • Εξωτερικό Υλικό Συνθετικό Δέρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας

Με μια ματιά!

Μπάλα Basket Mikasa BQ1000 No. 7 FIBA Approved

Όλα ξεκίνησαν το 1917 όταν ο Masurato Masuda, ίδρυσε την Horishima Gomu Corporation στην πόλη Hiroshima της Ιαπωνίας. Κύρια δραστηριότητα της εταιρίας ήταν κατασκευή προϊόντων με κύρια πρώτη ύλη το λάστιχο. Η πρώτη επανάσταση στην τεχνολογία της παραγωγής γίνεται το 1932 όταν παρουσιάζεται η μπάλα που βγαίνει απευθείας από καλούπι, ενώ βγαίνει στην αγορά κάτω από το brand all-powerfull ball. Αυτή θεωρείται η πρόγονος μπάλα των σημερινών. Το 1935 έρχεται η αλλαγή στο όνομα όπου γεννιέται το σημερινό brand της εταιρίας, το Mikasa. To 1940 όμως έρχεται η απαγόρευση του ονόματος Mikasa, καθώς θεωρείται προσβλητικό ως προς τον Αυτοκράτορα και έτσι μετονομάστηκε σε “Daitoa”.

Λόγω του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και την χειροτέρευσης του, όλα τα εργοστάσια που κατασκευάζουν αθλητικά είδη από λάστιχο κλείνουν. Το 1945 και με την πτώση της ατομικής βόμβας, το εργοστάσιο και τα γραφεία διαλύονται και καταστρέφονται ολοσχερώς. Τον επόμενο χρόνο, και κάτω από τις υποδείξεις του στρατού κατοχής ξεκίνησε η παραγωγή μπαλών, με ιδιαίτερη έμφαση στο dodgeball, ενώ πρόεδρος τοποθετείται ο Yutaka Terada.

Το 1950 επανέρχεται το όνομα Mikasa ενώ ξεκίνησε η πώληση μπαλών βόλεϊ. Μετά από 10 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης της εταιρίας και καθιέρωσης της στο χώρο, δημιουργείται η μπάλα από ρολό νήματος με σκοπό την απόλυτη σφαιρικότητα της μπάλας. Το 1964 η μπάλα Mikasa συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το 1970 και αφού πλέον οι ανάγκες αλλά και η ζήτηση της Mikasa έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, η εταιρία κάνει συμφωνία με την FIVB (Διεθνή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης)

Από το 1998 οι πολύχρωμες μπάλες της Mikasa γίνονται οι επίσημες μπάλες αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Από τότε συνεχίζουν να είναι σε κάθε τουρνουά της FIVB. Το 2017 η εταιρία γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας της όντας κορυφαία εταιρία στο χώρο της.

Προδιαγραφές προϊόντος Μπάλα Basket Mikasa BQ1000 No. 7 FIBA Approved

Βάρος (gr)
567-650
Μέγεθος
7
Εξωτερικό Υλικό
Συνθετικό Δέρμα
Σαμπρέλα
n/a
Στρώσεις
n/a
FIBA Approved
Ναι
Χρήση (Έξω/Μέσα)
Μέσα
Χώρα Προέλευσης
ΤΑΥΛΑΝΔΗ

Προϊόντα της ίδιας κατηγορίας

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.