Σφυρίχτρα FOX40 Mini CMG Official Μαύρη
Σφυρίχτρα FOX40 Mini CMG Official Μαύρη
Σφυρίχτρα FOX40 Mini CMG Official Μαύρη

Σφυρίχτρα FOX40 Mini CMG Official Μαύρη

94010008
Προϊόν σε απόθεμα
10,00 €
Σφυρίχτρα χωρίς χρήση στραγαλιού! Ένα καθαρό τρυπητό βιμπράτο σφύριγμα χωρίς "κολλήματα" και "κενά"
  • Είδος Σφυρίχτρα
  • Υλικό Πλαστικό
  • Χρώμα Μαύρο
  • Κορδόνι Ναι
  • Ένταση (dB) 109
Εγγραφείτε στο newsletter μας

Με μια ματιά!

Απαλλαγείτε από τις κλασικές σφυρίχτρες που χρησιμοποιούν το κλασικό στραγάλι και προμηθευτείτε σήμερα μια FOX40.

Σφυρίχτρα FOX40 Mini CMG Official Μαύρη

O Ron Foxcroft ιδρυτής της FOX40 ήταν επαγγελματίας παίχτης football, που λόγω τραυματισμού αναγκάστηκε να σταματήσει και να στρέψει την προσοχή του και την καριέρα του στην διαιτησία μπάσκετ. Η φήμη του ως διαιτητής άρχισε να μεγαλώνει, έτσι άρχισε να σφυράει σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, ακόμα και ολυμπιακούς αγώνες. Όμως συχνά το πιο βασικό του εργαλείο η σφυρίχτρα τον «πρόδιδε»

«Πάντα είχα πρόβλημα με τις σφυρίχτρες» εξηγεί. «Έχουν ένα στραγάλι από φελλό και όταν σφυράς πολύ δυνατά μια σφυρίχτρα με στραγάλι, δεν βγαίνει πραγματικά κάτι προς τα έξω. Όταν είναι παγωμένες ή μπει λίγο σκόνη μέση χάνουν την αποτελεσματικότητα τους». Ως αποτέλεσμα πολλές φορές σε παιχνίδια, ο Ron βρήκε τον εαυτό του ανήμπορο να σταματήσει το παιχνίδι αν και η παράβαση ήταν ολοφάνερη. Σε ένα γρήγορο παιχνίδι όπως το μπάσκετ, ένα σφύριγμα που δεν γίνεται την σωστή στιγμή χάνεται.  Ειδικά σε ένα μεγάλο αγώνα το σφύριγμα «πνιγόταν» και από τον κόσμο που φώναζε με αποτέλεσμα να μην σταματάει όταν πρέπει.

 

Ο Foxcroft αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι έκατσε και έγραψε τι θα ήθελε να έχει η «ιδανική» σφυρίχτρα. Με αυτή την λίστα επισκέφτηκε μια εταιρία που έφτιαχνε καλούπια στο Οντάριο. Η εταιρία συμφώνησε να φτιάχνει κομμάτια για μια τέτοια σφυρίχτρα εάν ο Ron τους παρείχε το σχέδιο. Εκεί βρέθηκε και ο Chuck Shepherd σχεδιαστής από το Οντάριο, που βοήθησε και ανέλαβε το project.

Το πρώτο πρωτότυπο του Chuck ήταν πιο ηχηρό και πιο αξιόπιστο από τις κλασικές σφυρίχτρες, αλλά ήταν άσχημο και περίεργο στην όψη. Απτόητος ο Chuck, δούλεψε αρκετές μέρες με τον Ron και μετά από 14 πρωτότυπα φτιάξανε την πρώτη FOX40 σφυρίχτρα χωρίς στραγάλι. Η νέα σφυρίχτρα έμοιαζε, ακουγόταν και την ένιωθες όπως ο προκάτοχος της αλλά ο τρόπος λειτουργίας ήταν πολύ διαφορετικός. Μια σφυρίχτρα με στραγάλι δημιουργεί τον ήχο από την κίνηση του μικρού φέλλινου στραγαλιού στο εσωτερικό, κλείνοντας και ανοίγοντας εναλλασσόμενα την τρύπα όπου ο αέρας φεύγει. Αυτή η διαδικασία παράγει γρήγορη εναλλαγή ήχου και σιωπής, το χαρακτηριστικό σφύριγμα «βιμπράτο» - μέχρι να κολλήσει το στραγάλι στην τρύπα.

Η σφυρίχτρα FOX40 χωρίς στραγάλι είναι περισσότερο σαν έναν αρμονικό όργανο, καθώς παράγει 3 ελαφρώς διαφορετικές συχνότητες ταυτόχρονα. Οι διαφορετικές συχνότητες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλο, και έτσι εναλλάσσονται και ακυρώνονται εναλλάξ. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό, τρυπητό βιμπράτο που δεν έχει κινούμενα μέρη μέσα για να κολλήσουν. Η σφυρίχτρα είναι πλαστική από καλούπι και παράγεται με μέθοδο injection.

Η Fox40 σφυρίχτρα χωρίς στραγάλι έγινε επιτυχία από την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε επαγγελματικά, το 1987 στο Pan Am Games της Ιντιανάπολης. Ο Ron παραξενεύτηκε από την ευρύτητα των κατηγοριών που την αγάπησαν εκτός από διαιτητές μπάσκετ καθώς άμεσα οι αστυνομική της Ιντιανάπολης θέλησαν να τις προμηθευτούν. Τώρα η σφυρίχτρες Fox είναι η επιλογή του National Hockey League (NHL), National Basketball Association (NBA), National Collegiate Athletic Association (NCAA), National Football League (NFL), Arena Football League (AFL) και του Canadian Football League (CFL). Μέχρι τώρα οι Fox40 έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλά παγκόσμια τουρνουά, όπως Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελο ποδοσφαίρου. Τέλος οι Fox40 είναι εγκεκριμένες και προτεινόμενες ως ειδοποίηση ήχου για τους Ακτοφύλακες παγκοσμίως

Προδιαγραφές προϊόντος Σφυρίχτρα FOX40 Mini CMG Official Μαύρη

Υλικό
Πλαστικό
Χρώμα
Μαύρο
Είδος
Σφυρίχτρα
Κορδόνι
Ναι
Ένταση (dB)
109
Λαβή Δαχτύλων
Οχι
Χώρα Προέλευσης
ΚΑΝΑΔΑΣ

Προϊόντα της ίδιας κατηγορίας

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.