Σάουνα Υπέρυθρων

Για τον οργανισμό μας, το να ιδρώνει είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να αναρρώνει και να παραμένει υγιής… και οι Σάουνες Υπερύθρων της AMILA, έχουν σχεδιαστεί για να σας χαρίζουν το πιο βαθύ, αποτελεσματικό, αποτοξινωτικό και χαλαρωτικό ίδρωμα.

Τι είναι οι υπέρυθρες ακτίνες;

Οι υπέρυθρες ακτίνες παράγονται κυρίως από τον Ήλιο και βρίσκονται στο αόρατο φάσμα των ηλιακών ακτινών, με μήκος κύματος 4-1000 Hz.
Είναι απόλυτα φυσικές και, όχι μόνο είναι τελείως ακίνδυνες για τον άνθρωπο, αλλά είναι και χρήσιμες.
Τις κρύες αλλά ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα ζεσταινόμαστε από τις υπεριώδεις ακτίνες του Ήλιου.
Ακόμη και οι γνώστες σόμπες/ομπρέλες υγραερίου εξωτερικού χώρου παράγουν ένα είδος υπέρυθρης ακτινοβολίας για να μας ζεστάνουν.

Πως δουλεύει η Σάουνα Υπέρυθρων

Το κύριο και ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των υπέρυθρων ακτίνων που τις κάνει χρήσιμες είναι ότι μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα έως και 5 εκατοστά. Έτσι, οι υπέρυθρες ακτίνες στις σάουνες διαπερνούν το σώμα μέχρι και 5 εκατοστά και ωθούν τον ιδρώτα έξω από το σώμα, σε αντίθεση με τις συμβατικές που τραβούν τον ιδρώτα από το σώμα. Το σώμα θερμαίνεται από μέσα προς τα έξω, ως αποτέλεσμα της αντήχησης που προκαλούν οι υπέρυθρες και ενεργοποιούν τα μόρια νερού και αυτά, παλλόμενα μεταξύ τους, αυξάνουν την εσωτερική θερμοκρασία. Καθώς η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, οι τοξίνες αναγκάζονται να βγουν μέσω του δέρματος. Η θερμοκρασία μιας υπέρυθρης σάουνας είναι συνήθως μεταξύ 32°-49°C , πολύ πιο άνετα σε σχέση με μια παραδοσιακή σάουνα η οποία λειτουργεί μεταξύ 80°-104°C.
Ωστόσο, παρά το ότι λειτουργεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία, θα ιδρώνετε πολύ περισσότερο επειδή η υπέρυθρη ενέργεια διαπερνά το σώμα σας σε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο.
Το λίπος γίνεται διαλυτό και τελικά απομακρύνεται από το σώμα μέσω της εφίδρωσης, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Οι τοξίνες επίσης αποβάλλονται μέσω του δέρματός σας με τη βοήθεια χαμηλότερων και πιο άνετων θερμοκρασιών.

Το Ξέρατε Αυτο; *

Η σάουνα και οι θεραπευτικές της ιδιότητες ήταν γνωστές στους Φινλανδούς, Ρώσους, Τούρκους, ακόμη και Ινδιάνους της Αμερικής εδώ και 1100 χρόνια.
Αυτή τη στιγμή στη Φινλανδία, σε ένα πληθυσμό 5 εκ., υπάρχουν 2 εκ. σάουνες, εκ των οποίων το 1,2 εκ. είναι σε σπίτια και οι άλλες 800.000 σε ξενοδοχεία, γυμναστήρια και club. Για ένα πληθυσμό 5 εκατομμύριων, αυτό είναι μια μεγάλη αναλογία.

Ελάχιστη Σπατάλη Ενέργειας

Στην κλασική σάουνα, το αποτέλεσμα έρχεται με έμμεσο τρόπο. Η αντίσταση ζεσταίνει πρώτα το περιβάλλον και έτσι χάνεται το 75% της ενέργειας. Στη σάουνα υπερύθρων, μόνο το 20% της ενέργειας χάνεται στο αέρα, ενώ το 80%
χρησιμοποιείται για να θερμάνει το σώμα μας από μέσα.

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.