Εκτός από τις ρακέτες τα μπαλάκια του τένις είναι αναντίρρητά το πιο σημαντικό αξεσουάρ στο τένις. Δεν έχει σημασία αν είστε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, η ποιότητα του εξοπλισμού είναι το μυστικό της επιτυχίας. Η αντοχή αλλά και η ποιότητα παιχνιδιού των μπαλών είναι συνυφασμένα με την ποιότητα και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Υπάρχουν 2 μεγάλες κατηγορίες στα μπαλάκια τένις. Τα Compressed Air και τα Pressureless

Τα κανονικά μπαλάκια έχουν συμπιεσμένο αέρα μέσα (compressed air), διακρίνονται για την υψηλή ταχύτητα και την πολύ καλή αναπήδηση ενώ χρησιμοποιούνται σε όλα τα τουρνουά.

Τα Pressureless μπαλάκια, είναι φτιαγμένα να αντέχουν πολύ περισσότερο σε σχέση με τα compressed air. Σε αντίθεση με τα μπαλάκια συμπιεσμένου αέρα, τα Pressureless αποκτούν την αναπήδηση τους από έναν λαστιχένιο σκελετό εσωτερικά. Χρησιμοποιούνται περισσότερο στην προπόνηση. Είναι ιδανικότερα για νέους παίχτες

ITF Approved Balls

Όπως όλα τα παιχνίδια έτσι και το τένις έχει κανόνες. Η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) έχει θέσει συγκεκριμένους κανόνες για τα μπαλάκια που παίζονται στα τουρνουά. Επιτρέπει μόνο κίτρινα ή λευκά μπαλάκια. Τα μπαλάκια χωρίζονται σε αυτά των Stages (1, 2, 3) των ταχυτήτων (1, 2) και του υψόμετρου

Stages

Τα συγκεκριμένα μπαλάκια, είναι σχεδιασμένα για παιδιά κάτω των 10 ετών για να ξεκινήσουν να παίζουν. Υπάρχουν 3 διαφορετικά στάδια τα οποία έχουν και ένα χαρακτηριστικό χρώμα.

Μπαλάκια Ταχυτήτων (Types)

Σε αυτή την κατηγορία μπαίνουν τα μπαλάκια ανάλογα με την ταχύτητα και την αναπήδηση τους. Κάθε τύπος προτείνεται ανάλογα με την επιφάνεια του γηπέδου.

Υψόμετρου

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται τα μπαλάκια που έχουν σχεδιαστεί για παιχνίδι σε γήπεδα που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.

Δείτε την πλήρη γκάμα που διαθέτουμε σε μπαλάκια τένις και προμηθευτείτε το καταλληλότερο για εσάς.

Για να βρείτε το μπαλάκι που σας ταιριάζει, διαβάστε περισσότερο στον οδηγό, πατώντας εδώ

Εμφανίζονται τα στοιχεία 1-6 από σύνολο 6

Μπαλάκια Tennis

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.